De (bak)fiets is een volwaardig vervoersmiddel. Niet enkel voor korte afstanden maar ook voor dagelijks woon-werk/school-verkeer. Een jaarlijks onderhoud is dan zeer geen overbodigheid. 

Bij een (bak)fietsonderhoud kijken we alle essentiële zaken na: spaakspanning, bandendruk, remmen, versnellingssysteem, verlichting,…

We smeren, stellen bij en vervangen waar nodig. Als we onverwacht op gebreken botsen die wat aanzienlijkere kosten met zich zouden kunnen meebrengen, nemen we steeds contact met je op om te bekijken wat we ermee doen. Zo kom je na een onderhoud niet voor onaangename verrassingen te staan.

Als fietshersteller voelen we ons mede verantwoordelijk voor jouw rijcomfort en veiligheid. Wanneer je je fiets komt halen, kijken we even na of je rijhouding goed is en alles in orde is voor weer kilometers rijplezier. 

 

N

Algemene staat

N

Spaken spannen

N

Bandendruk nakijken en aanpassen

N

Algemene smering

N

Ketting spannen indien nodig

N

Versnellingen bijregelen en algemeen nazicht van het versnellingssysteem

N

Remmen afstellen

N

Controle van balhoofd van stuur en/of wiel

N

Nazicht verlichting

N

Kleine poetsbeurt

N

Loszittende onderdelen of vreemde rateltjes nakijken

N

Korte proefrit

Tim repareert een bakfiets
Remblokjes, vast het onderdeel dat het meest vervangen wordt
fiets hangt op in het atelier
Kan je mijn fiets komen ophalen?

Ja hoor, na afspraak komen we je fiets ophalen. Hiervoor rekenen we €1,5 per gereden km. Wil je graag dat we hem terugbrengen , dat kan ook, maar je mag hem ook komen ophalen en er zelf mee terugfietsen. Zo ontdek je meteen of hij weer goed bolt. Lees hier meer over onze ophaaldienst.

Hoe maak ik een afspraak?

De makkelijkste manier om een afspraak te maken bij bakFIETSgarage is door het websiteformulier te gebruiken. We antwoorden meestal binnen de dag.

Maar als je wil, kan je me steeds bellen op 0474/96 93 61. Ben ik niet bereikbaar, spreek dan zeker iets in en dan bel ik je terug.

Komen jullie me ook helpen als ik onderweg in panne sta met mijn fiets?

Een echte nooddienst hebben we niet, maar je mag ons altijd bellen. Als we in de mogelijkheid zijn snellen we je ter hulp en komen we je (bak)fiets ophalen en brengen we hem voor herstelling naar onze bakFIETSgarage.