Er zijn heel wat gelijkenissen tussen de Dolly en de Urban Arrow. Vaak krijgen we dan ook de vraag waarom kiezen voor de Dolly? Daarom zetten wij ook even de verschillen op een rijtje.

Om echt een gegronde keuze te kunnen maken, raden we aan om eens met beide fietsen te rijden, en liefst meer dan 100 meter. Ze zijn gewaagd aan elkaar maar niet gelijk qua prijs en het rijgevoel is echt iets je zelf moet ondervinden. 

Bij de BakFIETSgarage hebben we bewust gekozen om DOLLY te verdelen vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding, de toegankelijkheid van de leverancier  (en onderdelen) en de mogelijkheid om de kleuren van het frame en de bak te personaliseren.

Dolly of Urban Arrow?

De gelijkenissen tussen Urban Arrow bakfiets en DOLLY bakfiets

  • Zowel de Urban Arrow als de DOLLY zijn een wendbare 2-wieler. Waar (mits een extra bankje) 3 kinderen in vervoerd kunnen worden.
  • Er is een ruime keuze aan accessoires om de fietsen aan jouw gezin aan te passen.  
  • Van beide merken is er een cargo versie verkrijgbaar. 
  • Urban Arrow en DOLLY zijn allebei Nederlandse bedrijven die met kwalitatieve materialen werken. 
  • Ook het totale laadvermogen van de fiets (dus fiets + rijder + bakinhoud) is bij beide fietsen gelijk, nl. 225kg.

De verschillen tussen een DOLLY bakfiets en een Urban Arrow bakfiets

DollyUrban Arrow
Technische keuzesDe Dolly is standaard voorzien van een heel sterke technische uitrusting. Vind hier de volledige lijst met specificaties.
Wie een Urban Arrow koopt, moet nog keuzes maken over de motor, het versnellingssysteem, een ketting of riem,… Wie dan niet de “laagste” optie neemt, ziet de prijs al snel de hoogte in gaan. Voor wie minder technisch aangelegd is, zijn het ook best moeilijke beslissingen om te nemen.
ZithoudingAangename Nederlandse zithouding, rijgevoel van een gewone stadsfiets.Vrij rechte zithouding met de pedalen iets voor je.
Materiaal bakRecycleerbare kunststof, licht, duurzaam en stevig.Geëxpandeerd polypropyleen (EPP) met een stalen frame errond. Opletten dus, want er komen snel “happen” uit door fietspedalen of kindertanden.
Kleurmogelijkheden5 frame kleuren10 bak kleurenZwart of wit
AssemblageLokale assemblage met handgespaakte wielen uit Utrecht en lakwerk in de Nederlandse Bollenstreek. De bakken worden gegoten in Nederlands Brabant en in Nederlands Limburg wordt de Dolly één.Fabricage en assemblage in de fabriek in Beverwijk (NL) waar ook andere fietsmerken geassembleerd worden
PrijsStandaard 4.999 euro zonder accessoiresvan 5.290 tot 6.690 euro zonder accessoires
w
0
03.09.2022

Contactgegevens

Adres

Rijmenamsesteenweg 30
2812 Muizen (Mechelen)

Telefoonnummer

0474 96 93 61

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *