Het wordt kouder en de weersomstandigheden grimmiger. Ben jij de echte die-hard die door weer en wind blijft trappen? Dan geven we je graag enkele tips mee:

Fietsen bij sneeuw en vriesweer

  • Zet je zadel wat lager, zo wordt je fiets stabieler en kan je makkelijk met de voeten aan de grond wanneer nodig
  • Fiets rustig, zodat je tijdig kan reageren
  • Ligt het fietspad er zodanig slecht bij dat het onberijdbaar is, dan mag je op de weg rijden
  • Zorg voor buitenbanden met voldoende profiel en een goede breedte, met kale en dunne banden slip je makkelijker 
  • Zet je banden op de juiste druk
  • Maak regelmatig je ketting en andere beweegbare delen schoon. Er blijft vaak vuil aanhangen, laat dit niet aankoeken.
  • Algemeen is een goed onderhouden fiets ook veiliger. De winter is trouwens een goed moment daarvoor. De wachttijden zijn korter dan in het voorjaar en de zomer, én bij de bakFIETSgarage loopt nog tot eind januari een winteractie!
Fietsen in de winter

Fietsbatterij in de winter

De batterij van je elektrische fiets verdient extra aandacht wanneer het kouder wordt. Ze loopt namelijk sneller leeg als het koud is. Je kunt dus in de winter minder kilometers fietsen met een volle batterij. 

Regelmatig opladen is dus de boodschap. Dat doe je best binnenshuis bij kamertemperatuur. Als je de fiets langere tijd niet gebruikt, is het belangrijk om de batterij minimaal eens per maand op te laden. Berg een batterij ook nooit leeg op om diepontlading te voorkomen. 

Help je medefietser uit de wintersnood

Een kleine moeite is een grote hulp. Start met zelf je voet- en fietspad voor je deur vrij te maken. Zijn er obstakels op de weg, is er een fietspad niet geruimd? Download de app van de fietsersbond en geef de obstakels in, zo help je ook mee aan het fietsnieuws op de vrt-radio. https://www.fietsersbond.be/app

Zorg dat je gezien wordt en zelf goed kan zien. Met de feestdagen in het vooruitzicht is het zeker niet erg om er als een goed verlichte kerstboom uit te zien. Lees zeker ons blogbericht over zien en gezien worden

w
0
01.11.2021

Contactgegevens

Adres

Rijmenamsesteenweg 30
2812 Muizen (Mechelen)

Telefoonnummer

0474 96 93 61

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *